“Kuraya 2 gün kala bu açıklama neden?”

“Kuraya 2 gün kala bu açıklama neden?” “Kuraya 2 gün kala bu açıklama neden?”
A- A+

İl Özel İdaresi’ne alınacak 17 işçi, Bolu’da Cumhur İttifakı ortakları arasında karşılıklı polemik konusu oldu.

MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül’ün; Geçmiş yıllarda yapılan amca-yeğen alımları tedirgin ediyor. İşçi alımlarının, canlı yayın yapılarak kura ile yapılması en büyük arzumdur” açıklamasına, İl Genel Meclisi Başkanı Ekrem Çetinkaya serzenişte bulundu.

MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül’ün böyle bir açıklama yapmasına anlam veremediğini söyleyen Çetinkaya, hakkaniyet konusunda herkesten fazla hassas olduğunu söyledi.

“Kura ile alınacağı zaten belliydi”

İşçi alımının kura ile yapılacağının bilinmesine karşılık, Milletvekili Akgül’ün böyle bir açıklama yapmasına anlam veremediğini belirten Çetinkaya; “Özel İdare’de 17 işçinin alımı süreci devam ediyor. 7 farklı kolda 17 tane işçi alınacak. Yakın zamanda Yeniçağ ve Kıbrıs ilçelerimize personel alımı gerçekleştirdik. Bunlar kura ile yapıldı. 17 kişinin alımıyla ilgili de bir noter kurası süreci gerçekleşecek. Emine Mehmet Baysal Anadolu Lisesi Spor Salonunda bu kura çekilecek. İl Genel Meclisi Üyelerimizle yaptığımız konuşmalarda bunu zaten ifade ediyorduk. Yani böyle bir karar zaten verilmişti. Geçtiğimiz günlerde bununla ilgili bir Facebook paylaşımı basına da düştü. Beni 300 kişiye yakın insan arıyor. Muhtemelen sizleri de aramıştır. Benim her birine söylediğim bu noter kurasıyla gerçekleşecek. Yapacağımız bir şey yok. Biz de herkesin hukukunu koruma gayretinde olacağımızı bildirmiştik. Buna rağmen bir açıklama yapıldı. Sebebini anlayamadığım için bu serzenişimi ifade etmek istedim” dedi.


“Neden mülakat yapılıyor?“

Bazı kadrolarda noter kurası olmayacağını belirten Çetinkaya, “Bazı kadrolarda noter kurası olmayacak. Ben inanın detayı bilmiyorum. Bunun kararını İl Özel İdaresi veriyor. Mesela bütün kadrolar kuraya girmeyecek. Bir tanesini biliyorum. Başvuruda istenilen belgeleri tam olan sadece bir kişi olduğu için kuraya girmeyecek. Onun dışında bir sebep yok. Mülakatla ilgili şunu söyleyebilirim. Mesela Benim Abim 25 senedir C ehliyete sahip ama sadece iki kez kamyon kullanmış. Böyle bir adamı kamyon şoförü almak buraya ne kadar doğru? Yani kamyona bindiği zaman az çok bunun tecrübesini edinmiş olması gerekiyor” diye belirtti.
“Kuraya iki gün kala bu açıklama neden?
İşçi alımına iki gün kala neden böyle bir açıklama yapıldığına serzenişte bulunan Çetinkaya, “Bunun dışındaki hakkaniyet konusunda ben de sizler kadar hatta sizden daha fazla hassasım. Benim serzenişimin asıl sebebi zaten karar bu şekildeydi. Zaten noter kurasıyla yapılacaktı. Neden iki gün kala böyle bir açıklama yapıldı? Benim serzenişim için buna sadece, gerçekten bu işi bilen ve çalışkan insanlarla çalışmayı arzu ediyoruz. Bizim İl Genel Meclisi ile İl özel idaresini karıştırmamak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler